Enjoy or culture

Appartement Gern - Alpendorf

 

 

 

 

 

 

 

Sankt-Johann im Pongau

Oostenrijk

Ski Amadé Salzburgerland

Contact:

 

info@skigernalpendorf.be

 

(0032)0499/411910

(0032)0495/949011

Vakantiehuisje La Douane

Louette-Saint-Pierre (Gedinne)

Provincie Namen

Belgische Ardennen

België

 

Zoekt een u rust in een aangenaam en comfortabel vakantiehuisje korter bij huis?

 

Wij verhuren nog een huisje in de Ardennen voor 6 personen.

 

Neem eens een kijkje

www.ladouane.be

 

Meer info

info@ladouane.be

Genieten of cultuur

 

Johann - Alpendorf is in an easily accessible location amid the beautiful Salzburger Land region and makes an ideal base from which to explore the scenic surroundings.

Nature and culture nearby.

 

Pongau Cathedral (distance 3 km)

This twin-towered parish church with Gothic wooden carvings is the city symbol of Sankt Johann. It was first mentioned in records in the year 924. The neo-Gothic altars contain several late Gothic figures.

 

The Salzwelten of Salzburg/Bad Dürrnberg (distance 45 km)

Discover Salzburg's roots in the oldest mine in the world. There is a 400 metres (1,300 ft) electric train ride into the mine which leads to two sets of 42 metres (138 ft) wooden slides. You'll then take a raft trip across the underground salt lake, cloaked in mystic tones. In addition to the numerous underground attractions, the Celtic Village at the salt mine Bad Dürrnberg, outside the mines, invites you to explore the life of the Celtic miners.

 

Salzburg Zoo (distance 55 km)

Zoo Salzburg – the home of 140 animal species from all over the world! More info...

Towns & Castles in and around Salzburg

"Goldegg" Castle (distance 12 km)

The castle and the idyllic landscape with the lake invite to romantic walks.

Mauterndorf Castle Adventure (distance 71 km)

Mauterndorf castle invites to embark on a journey back to the Middle Ages. Simple don the attire of the lord or lady of the castle - and you'll quickly find yourself caught up in the life of yore.

 

Salzburg City - the "Mozart City" (distance 59 km)

World Cultural Treasure and Festival City. Fortification "Hohensalzburg", horse and carriage trips, the house where Mozart was born, toys museum, the House of Nature museum – there is much more to see in Salzburg.

 

Zell am See (distance 50 km)

Alpine city with southern flair. Enjoy a boat trip on the Lake Zell.

Winkelen in Sankt Johann im Pongau.

 

De populaire winkelstad in Pongau.

 

Een moderne en een City winkelcentrum

 

Sankt-Johann, de stad in de buurt van Salzburg, heeft een charmante mix van stedelijke en dorpse sfeer. Geniet van winkelen in de bruisende stad aan de Salzach en laat u inspireren door de verscheidenheid van het aanbod en de vriendelijkheid van de mensen.

 

Deze prachtige omgeving, leuke winkels, frisse berglucht, gezellige cafe's en restaurants nodigen je uit om te ontspannen en te genieten.

 

 

Sport

 

In de vele sportwinkels in Sankt Johann maar ook in Alpendorf vind je alles wat je nodig hebt voor je sportieve vakantie.

 

 

Welkom in de winkelstad van St. Johann im Pongau.

 

 

SALZBURG CARD

Meer vakantie voor minder geld!

 

Voordeelkaart voor uw ontdekkingsreis door Salzburg.

 

De mooiste bezienswaardigheden aan een vaste prijs met de Salzburg Card.

U bent actief op uw vakantie en wil graag veel beleven? Met de Salzburg Card, kunt u elke dag een bezoek brengen aan de prachtige bezienswaardigheden en een vaste prijs betalen. Of u nu gebruik maken van één van de vele bergpaden,een duik in een meer, een van de vele musea of ​​gaan mini golfen,....190 attracties zijn te vinden in elke regio van het juiste aanbod.

De Salzburg Card is beschikbaar in het VVV-kantoor en in het bergdorp bergbanen.

 

 

24-uurs Salzburg Card

Ervaar Salzburg, een van de mooiste steden in de wereld, voor één dag

Binnen de geldigheidsduur van de kaart (6 of 12 dagen), hebt u de mogelijkheid om van de vele attracties van de Mozart-stad binnen 24-uur gratis te bezoeken. U heeft gratis toegang tot de belangrijkste musea van Salzburg, kastelen en paleizen, evenals gratis gebruik van de stadsbussen.

 

 

 

Huis familie Von Trap

 

Het huis van de muzikale familie Von Trap vind je aan de Traunstraße 34 in Salzburg. De musical ‘The sound of music’ is op hen gebaseerd. In dit huis heeft ook de SS-leider Heinrich Himmler gewoond. Nu is het een hotel en trouwlocatie onder beheer van Villa Trapp Foundation. Het huis is sinds 2008 opengesteld voor bezoekers.

 

Het leven van de familie Von Trapp vormde de basis voor één van de meeste geliefde musicals aller tijden. Het Oostenrijkse Salzburg werd hiermee op de kaart gezet als populaire toeristische bestemming.

Villa Trapp in ere hersteld

Miljarden mensen over de hele wereld hebben de Oscarwinnende film en de musical ‘The sound of Music'. gezien. Deze populariteit heeft Salzburg tot een toeristische attractie van de eerste orde gemaakt.

 

Sounf of Music toer

Maar liefst negentig procent van de toeristen maakte reeds de Sound of Music-toer om de originele plekken van belang te bezoeken. Lange tijd konden zij het landhuis waar de Von Trapp- geschiedenis begon niet betreden. Tijdens WO II nam de SS de villa in beslag en daarna namen missionarissen er hun intrek.

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 25 juli 2008 is de villa echter geheel in ere hersteld. Zij herbergt een hotel met veertien kamers waarvan twee luxe suites. In de kapel, die Maria in tijden van nood inrichtte, worden huwelijken en zegeningen voltrokken en in het omliggende park en de villa zelf is beeldmateriaal tentoongesteld dat de historie van Oostenrijk en het gezin Von Trapp belicht.

 

Authentieke sporen

Het treinstation dat het gezin in staat stelde te vluchten ligt direct naast het park. In de souvenirshop in het park zijn exclusieve geschenken te koop, evenals via de Villa Trapp onlineshop.

 

 

Meer van Zell am See

 

Ligging: Zell am See (ca. 20 km - elk uur is er een busverbinding)

Het meer van Zell am See biedt prachtig natuurschoon en meerdere strandbaden. Verder staan rondvaartboten en meerdere bootverhuurplaatsen ter beschikking.

Je kan er zwemmen of een mooie wandeling rond het meer maken. De stad ligt vlakbij dus een combinatie met een shoppingdagje is ideaal.

 

 

 

Liechtenstein kloof in St. Johann / Pg.

 

Een legendarische en romantische bestemming.

 

Eén van de langste en diepste kloven in de Alpen.

 

Het machtige gebrul van de waterval en met mos bedekte rotsen in het diepe groen.

 

http://www.liechtensteinklamm.at/

 

 

Fascinerende inzichten en uitzichten in de bergen

De brullende watervallen en stromend water hebben meer dan een millenia een diepe ravijn gesneden in de bergen. De rotsen zijn op sommige plaatsen zo smal en hoog dat de hemel enkel in kleine reepjes te zien is. Elke bezoeker wordt gefascineerd door de enorme indruk en het spookachtig ogende licht en schaduw

in de diepte van de kloof.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJsgrotten

 

In het plaatsje Werfen vind je de zeer koele ijsgrotten. Deze ijsgrotten hebben een ongeveer 40 km lang labyrint van gangen. Door het smelten van water en de wind die door de tunnels jaagt, zijn deze ijstunnels met ijsfiguren ontstaan.

 

Voor kleine kinderen is het een behoorlijke klim!

 

www.eisriesenwelt.at

 

In Werfen ligt de grootste ijsgrot van de wereld. Als je via de snelweg vanuit Salzburg naar het zuiden rijdt en je kijkt ter hoogte van Slot Werfen (40 km. van Salzburg) omhoog, dan kun je hoog boven in de bergen een gat zien. Dit gat is de ingang van de Eisriesenwelthöhle op een hoogte van 1641 meter!

*Een spannende dagtrip, waarbij je wel goed ter been moet zijn.

 

 

IJsgrot

 

De grot is erg mooi om te zien. Het hangt een beetje van het seizoen af hoeveel ijs je gaat zien. Aan het einde van het zomerseizoen is er minder ijs dan in de lente. Het gat waar we doorheen gaan zorgt voor de ventilatie en de luchtstroming in de grot, waardoor de kou prachtige ijssculpturen laat zien.

In de oorlog heeft het Oostenrijkse kunstschaatspaar hier in de grot geoefend op één van de meren die in de winter bevroren zijn.

 

*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vesting Hohenwerfen in de Pongau

 

De vesting Hohenwerfen is populair onder cultuurfans en ontdekkingsreizigers.

 

De burcht werd gebouwd van 1075 tot 1078 in opdracht van aartbisschop Gebhart von Salzburg. Na zware beschadigingen in de Boerenoorlog werd het gebouw gerenoveerd en uitgebreid met een poortgebouw, een bastion met pelgrimstoren, een overdekte gang en een Duitse Trap. In 1968 was de burcht toneel voor de Hollywoodfilm ‘Where eagles dare’ met Clint Eastwood en

Richard Burton.

*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlights in Hohenwerfen

Een aantal highlights in en rondom de burcht: (nachtelijke) rondleidingen, een wapententoonstelling, het stijlvolle kasteelrestaurant, de middeleeuwse winkel, de dagelijkse vliegshow met valken en het eerste Oostenrijkse valkerijmuseum.

Er is een uitgebreide evenementenagenda die volop afwisseling biedt.

Lees meer op: www.salzburg-burgen.at

 

 

Krimmler Wasserfälle

 

De hoogste waterval van Europa bevindt zich in het dorp Krimml in Oostenrijk.

*

In het nationale park Hohe Tauern stort deze 380 meter hoge waterval in drie fases naar beneden. Via een panoramaweg is het mogelijk tot bovenaan de waterval te komen.

 

www.wasserfaelle-krimml.at

 

 

 

De Schafberg-bergtrein

 

De bergtrein van Schafberg brengt je in 45 minuten naar bijna 1.200 m hoogte. Onderweg bewonder je het adembenemende uitzicht over de zeven meren van Salzkammergut en de imposante Alpen. De Schafbergbahn is de steilste stoom-tandradspoorlijn van Oostenrijk en loopt van St. Wolfgang naar de Schafberg.

*

 

 

 

 

 

 

 

 

Beleef een stukje geschiedenis midden in de natuur.

Lees meer op: www.schafbergbahn.at

 

 

 

 

Haus der natur

 

Huis van de Natuur-een universele museum van natuurwetenschappen.

 

 

Het Huis van de Natuur biedt kleine en jeugdige onderzoekers en hun families een breed scala aan gevarieerde en spannende programma's voor het mooie en ook minder mooi weer, voor binnen en buiten!

 

Van een spannend vakantieprogramma van rondleidingen tot interessante excursies voor de hele familie - laat u verrassen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De huizen herbergen een wereld van wonderen, één van de mooiste aquaria van Europa, een spectaculaire reptielenzoo en adembenemende tentoonstellingen van de natuur en het leven van de mensen.

 

De aquaria zijn één van de highlights van het museum, binnen vind je 42 kijktanks waarvan de grootste ong. 60.000 liter.

 

Onvergetelijke momenten vind je bij de collectie giftige slangen zoals de groene mamba, cobra, python en andere.

 

 

 

Bioscoop - Diesel Kino

Bundesstraße 14

Filmpje meepikken!

Ze spelen steeds de nieuwste filmen voor iedere leeftijdsgroep. In de twee restaurants aan de filmzaal kan je ook lekker eten voor je naar de film gaat.

 

Mexxi.Mexicaans eten naast de kino, een aanrader.

 

 

Grossglockner Hochalpenstrasse

 

Ligging: start in Fusch (ca. 40 km)

 

Een belevenis op het dak van Oostenrijk om nooit meer te vergeten. Enkele tentoonstellingen en veel flora & fauna langs de weg.

 

Let op! Marmotten in het wild (ook op de weg!) www.grossglockner.at

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De meest bekende alpineweg leidt u naar het hart van het Nationaal Park Hohe Hohe Tauern, hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner (3798 m) en zijn gletsjer, de Pasterze. De Alpine Road is een van de meest populaire attracties in

Oostenrijk. Op 48 kilometer van Hochalpenstraße met 36 bochten en een hoogte klim naar 2504 meter ziet u een rij-en natuurbeleving van een speciaal soort vondst!

 

Nockalmstrasse

 

(Innerkrems / Zell am See – 134 km)

 

Voor iedere natuurliefhebber is de rit in Nockgebergte een onvergetelijke belevenis. De bijna 35 kilometer lange Nockalmstrasse omvat in talrijke zachte krommingen een verrukkelijk landschap.

Met 52 bochten over 35 km brengt deze Alpenstrasse u door het Europese Nationaalpark Nockberge in het hooggebergte van de Oost-Alpen. Door de geringe stijging van de straat kan men de unieke natuur genieten met zijn onverwisselbaar verschijningsbeeld van de ronde “Nocken” die tot de rariteiten geteld wordt van de aardgeschiedenis.

 

Aan beide zijden van de Nockalmstrasse zijn ontelbare, goed aangegeven wandelwegen aanwezig. Tijdens de rit zijn talrijke goede gastronomische wegrestaurants te vinden die lekkere Kärtner (Karintie) aanbieden.

Ook voor kinderen zijn verschillende attracties voorzien, de mascotte “Nocki” begeleidt hen naar de acht kinderattracties langs de ‚Strasse‘ waardoor het voor iedereen, jong en ouder een spannende uitstap is.

 

Excursies in St. Johann im Pongau

 

Mijnmuseum kan worden gevonden in Mühlbach

Kasteel Hohen Werfen in Werfen

Ijsgrotten in Werfen

Verborgen kerk in het dorp van Gastein

Openluchtmuseum in Großgmain in Salzburg

Grossglockner Hochalpenstraße

Krimmel Watervallen in Krimml

Nationaal Park Worlds in Mittersill

Salzburg Landesskimuseum Werfenweng

Zoutmijnen in Hallein / Bad Duerrenberg

Mijne Sunnpau in Sankt Veit

Goldegg kasteel met museum in Pongau Goldegg

Seelacken in Sankt Veit

Schansspringen, heuvel in Bischofshofen

Tauern Spoorwegmuseum in Schwarzach

Tauernkraftwerke in Kaprun

Waggerl Museum in Wagrain

Werelderfgoed en festivalstad Salzburg

Wilde Ferleiten in Fusch aan de Grossglockner weg

Wellness & Beauty in de Zomer.

 

Ontsnap uit het dagelijks leven. Geniet & Relax.

 

Profiteer van een vakantie in St. Johann im Pongau om te ontspannen en tot rust komen!

 

 

Verschillende wellness-hotels bieden aantrekkelijke arrangementen aan. Individueel en afgestemd op uw persoonlijke behoeften.

Herstel-, wellness-en schoonheidsbehandelingen.

Wellness is ook terug levenslust opdoen, een manier van één zijn met de natuur, en genieten van het bergpanorama. Trouw aan het motto: Een gezonde geest woont in een gezond lichaam!

 

 

Kuren en ontspannen in de thermen van het Gasteinertal.

 

 

 

 

 

Alpentherme

 

(Bad-Hofgastein / Zell am See)

Zes avontuur- en vitaliteitwerelden spreiden zich over meer dan 32.000 m2 uit, met een uniek 360° panorama van de Alpen, een saunawereld met een bergmeer, vrije tijd en wellnessgebieden.

 

Een waaier aan opwindende waterglijbanen en geisers.

Een volledig nieuwe dimensie van ontspanning, herbronnen en vrijheidsbeleving.

De elementen natuursteen, hout en water uit de bronnen van Gastein versterken de eenheid met het landschap en werden het symbool van de Alpentherme Gastein.

 

Een saunawereld is enkel aangenaam en ontspannend als ze groots ingericht is, dit is een huisregel van de sauna “World der Alpentherme Gastein”. Een eigen saunadorp met door hout, steen en glas ontworpen architectuur midden in het kuuroord maakt een bezoek aan de sauna tot een bijzondere belevenis, en om af te koelen kan men het koele bergmeer induiken. Kortom een daguitstap voor de ganse familie, relaxen, waterpret en veel meer…

 

 

 

 

De stad Salzburg

 

Klasse, stijl, traditie en het bourgondische leven, dat zijn begrippen die bij de stad Salzburg passen. De stad van Mozart en ’The Sound of Music’ is een citytrip meer dan waard!

 

Overal in Salzburg kom je Mozart en zijn muziek tegen. Van zijn geboortehuis, pleinen en standbeelden tot de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Ook de filmlocaties van de ’Sound of Music’ in Salzburg en omgeving vormen nog altijd een belangrijke attractie. En natuurlijk de bezienswaardigheden voortgekomen uit het product waar de stad haar naam en rijkdom aan te danken heeft, de winning van zout!

 

Salzburg is gelegen op een plek waar we het begin van de reusachtige Alpen vinden. In het nog relatief vlakke land zien we de bergen achter de stad opdoemen. Als je vanuit Duitlsland aan komt rijden is dit goed te zien. Veel mensen zijn onder de indruk van het geweldige uitzicht dat ontstaat.

 

Salzburg lééft en bruist aan alle kanten, zeker in de zomer. Er zijn veel dingen buiten te bewonderen. Zowel in Salzburg zelf als in de wijde omgeving. Denk aan de prachtige pleinen en smalle straatjes in de stad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De Hohensalzburg bezichtigen is ook leuk met mooi weer, vanwege de uitzichten die je hier hebt. Een ritje in een fiaker (koetsje) is zeker aan te raden (ca. 36 euro voor 20 minuten, ze staan voor de Residenz). Schloss Mirabell met het prachtige park is ook een verademing in de zomer. Je kunt hier een hele middag doorbrengen met wandelen, uitrusten op een bankje en genieten van het uitzicht op de barokke torens met daarachter de Hohensalzburg.

Ook de omgeving, het Salzkammergut met de vele meren, is fantastisch in de zomer. De Mondsee, Wolfgangsee en de Fuschlsee zijn ware paradijsjes Mocht het onverhoopt een dag regenen, dan heeft Salzburg genoeg leuke punten om de dag leuk en gezellig door te komen. Te denken valt aan een rondleiding door de Festspielhauser met de beroemde Felsenreitschule. Ook de diverse kerken, musea en restaurants bieden uitkomst. Kortom, Salzburg is het hele jaar door te bezoeken, maar in de zomer is het natuurlijk wel erg prettig door de temperaturen en kleurschakeringen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer in Salzburg

In de zomer is het klimaat een beetje hetzelfde als in België en Nederland. Prachtige, lange zomerse weken kunnen ineens omslaan in een regenperiode. Als je geluk hebt zit je dus in zo'n prachtige zomerse periode met heerlijke temperaturen. Omdat veel gebouwen wit zijn, steken ze prachtig af tegen de vaak strakblauwe lucht. Overal vinden we bloemen, kleuren die nog intenser lijken als de zon erop schijnt en terrasjes met bourgondische mensen: toeristen die vrolijk kwetteren, inwoners die even een kopje koffie drinken en tegelijk even een krantje lezen of zakenmensen in bespreking.

 

Salzburger Festspiele

Deze te bezoeken of in ieder geval de sfeer te proeven van Salzburg in festivalstijl mag niet ontbreken.

Festivals zijn altijd belangrijk geweest in Salzburg. Al in de middeleeuwen kende de stad de 'Mysterienspiele' en later, in de barokke tijd, werden vele gekostumeerde bals en feesten gehouden. Door oorlogen en politieke veranderingen kwamen alle bals, feesten en festivals te vervallen. Eind juli, begin augustus vinden in Salzburg deze Festspiele plaats.

 

Mozart is de hoofdpersoon tijdens de spelen, maar ook werken van Richard Strauss, Verdi, Beethoven en Benjamin Britten kunnen op het programma staan. De beroemde familie von Trapp heeft in 1936 tijdens het festival opgetreden, net als grootheden als de dirigenten Toscanini en Bruno Walter.

 

 

Jedermann

Een jaarlijks hoogtepunt is 'Jedermann', die voor de Dom van Salzburg in de buitenlucht wordt opgevoerd. De Dom is een wezenlijk onderdeel van het stuk. Met de Dom op de achtergrond en de kleurige kostuums doet het een beetje denken aan de gemaskerde bals en de barokke feesten waar Salzburg vroeger om bekend stond en waar het lange tijd zo'n heimwee naar heeft gehad.

 

 

Koffiehuis Tomaselli

 

Tomaselli is een 'must' als je Salzburg bezoekt. Het is het oudste koffiehuis van Oostenrijk en stamt uit 1705. Het motto van Tomaselli is "Een levensgevoel...", beter kan het niet gezegd worden.

 

Van buiten ziet het er prachtig uit met een balkon waar je in de zomer ook kunt zitten. Binnen heeft het dé traditionele koffiehuizensfeer van weleer. Obers lopen netjes in pak en bedienen je statig, Dames lopen in een mooi uniform en zwieren rond met dienbladen vol gebak.., je kunt kiezen wat je wilt.

 

Buiten dat is er ook een heerlijke lunchkaart. Na een drukke ochtend is het hier heerlijk bijkomen en kun je je opladen voor de rest van de dag. Je ziet de historie van Salzburg aan je voorbij trekken en als je je ogen dicht doet, kun je je zo voorstellen dat je in de tijd van Mozart in Salzburg bent. De geluiden, de geuren, de sfeer...het plaatje is hier compleet! In de zomer staat Tomaselli bekend om het huisgemaakte ijs.

 

 

Klooster Nonntal

 

In de wijk Nonntal vinden we halverwege de oostelijke helft van de Mönchsberg het klooster (stift) Nonnberg. De naam (Nonntal) is afkomstig van dit vrouwenklooster. Stift Nonnberg neemt een opvallende plaats in Salzburg in. De rode koepeltoren valt erg op tussen het vele wit en een enkele groene toren.

 

Stift Nonnberg is een vrouwenklooster, het oudste nog bestaande vrouwenklooster ten noorden van de Alpen (in het Duitstalige gebied). De zusters leven in afzondering en wensen dan ook geen toeristen in hun klooster. In ca. 700 werd het klooster gesticht door de Heilige Rupert, die zijn nicht, de Heilige Erentrudis, als eerste abdis benoemt. Het is een Benedictinessenklooster. Uit deze tijd zijn geen punten meer te bezichtigen.

 

 

De Dom van Salzburg

 

Salzburg wordt gezien als het Rome van Oostenrijk.

 

Midden in het centrum van de Altstadt vind je de imposante barokke Dom van Salzburg.

 

De majestueuze Dom is het belangrijkste Italiaanse monumentale bouwwerk ten noorden van de Alpen en al het derde kerkgebouw op deze plaats. Het Domplein is een schitterend en sfeervol plein. Door de hoge muren om het plein heen komt het iets minder protserig over dan de andere pleinen in de stad.

 

 

Het geboortehuis van Mozart

 

Het opvallende, gele pand aan het begin van de Getreidegasse kun je niet over het hoofd zien. Op nr. 9 werd op 27 januari 1756 Wolfgang Amadeus Mozart geboren. Het is altijd druk op het pleintje voor het huis (wat een doorloop naar de rivier de Salzach is). Vanuit de hele wereld komen mensen om in de voetsporen van Mozart te treden....

 

Nergens anders is Mozart zo duidelijk voelbaar als in dit huis. Hier werd hij geboren, hier leefde hij zeventien jaar en hier ontwikkelde hij zijn talent. Aanvankelijk woonde de familie Mozart alleen op de derde verdieping. De vader van Wolfgang Amadeus Mozart (Leopold Mozart) was aartsbisschoppelijk hofkapelmeester en kon de derde verdieping van dit pand huren.

Het hele huis is nu eigendom van de Stichting Mozarteum. In de verzameling bevinden zich vele nog nooit tentoongestelde stukken die het Mozarteum als gift heeft gekregen of die nog nooit eerder werden tentoongesteld.

 

 

 

Slot Hellbrunn

 

Ten zuiden van de stad Salzburg vinden we een lustoord van de vroegere bisschoppen: Schloss Hellbrunn. Het geheel bestaat uit vier delen: het gele slot, de befaamde Wasserspiele, het park en de dierentuin van Salzburg. Je kunt je hier zeker een dag vermaken. Voor kinderen is het een paradijs!

 

Hellbrunn

 

De laan is 6 kilometer lang en loopt vanuit het centrum van Salzburg naar Anif. Het is heerlijk om hier te wandelen of te fietsen. Via een kleine groene laan kom je bij het parkeerterrein van Schloss Hellbrunn uit en bij de ingang van het park. Hier kun je entree betalen en besluiten wat je allemaal wilt doen. Je kunt kiezen voor een bezichtiging van het park, van het huis en/of van het waterpark. Voor kinderen is dit laatste geweldig!

 

Park en tuin

 

Beginnend met het park zie je een uitgestekte tuin met in de verte een hoger gelegen kasteeltje. Kies je voor een fikse wandeling, dan is de keuze voor het park een goed idee. Het park wordt tijdens de Festspiele regelmatig ingezet voor het geven van concerten. Het heeft ook een eigen feest!

 

In de verte zie je op een heuvel het Monatsschlössl. Dit paleisje stamt uit 1615. Er zit sinds 1924 een museum van Salzburger Volkskunde in. Ook vinden we op deze heuvel een stenen openluchttheater.

 

Slot

 

Het slot was bedoeld om de illustere gasten van de aartsbisschop te ontvangen met receatie en vermaak, maar zeker ook om de macht van de Salzburger aartsbisschop weer te geven. Je vindt er vele vervreemdingen van de realiteit, zoals het slot het zelf noemt, met veel fantasie en sprookjesfiguren, tapijten uit het Verre Oosten en fresco's van feestvierende tijdgenoten van de aartsbisschop.

 

De beste keuze maak je als je de lusttuin gaat bekijken. Vooral met kinderen is dit geweldig. Van ver hoor je het geschreeuw en gelach van de toeristen die de tuin bezoeken.

 

Wasserspiele

Deze combinatie zorgt voor een tuin met allerlei verborgen mechanische waterornamenten die je tijdens een rondleiding allemaal te zien krijgt. We gaan ze niet allemaal verklappen, maar de stenen tafel is het beroemdst. Verder zie je stoelen, holen, grotten, galerijen en ornamenten waar onverwachts water uit spuit. Het is niet altijd zo dat je er nat van wordt, er zijn ook kunstige waterspektakels die prachtig zijn om naar te kijken. Alles is even mooi en verzorgd, een lust voor het oog. Zeer de moeite waard, ook zonder kinderen!

 

Dierentuin

Tenslotte kun je kiezen voor de dierentuin aan de voet van de Hellbrunnse berg. Je moet dan naar een andere ingang dan die voor de tuinen en het huis. Het is een grote en ruim aangelegde dierentuin met ruim 400 diersoorten.

 

 

 

Attracties in Salzburg

 

Zomervakantie vanuit Alpendorf: een centrale locatie in Oostenrijk.

 

Vanwege het mooie en gunstige ligging in Sankt Johann im Pongau is Alpendorf een ideaal vertrekpunt voor tal van excursies in het land.

Dit omvat bijvoorbeeld de Liechtensteinklamm .

Of het nu cultuur of natuur is , alles ligt binnen handbereik.

Het festival en de Mozartstad Salzburg is ongeveer een half uur rijden.

 

 

 

 

Almhutten

 

In het wandelgebied Gernkogel / Ghost Mountain.

 

Hutten voor verfrissing.

Een goede snack voor een perfecte dag op de berg hier zorgen onze hutten op de berg voor. Las een pauze in en laat u verwennen door onze gastheren met voornamelijk met producten van eigen boerderij.

 

 

De volgende huisjes en hutten zijnvoor u open in de zomermaanden in het gebied Gernkogel:

· Buchau hut - Gernkogelalm - Kreistenalm - Obergassalm

 

Naar Wagrain:

· Grossunterbergalm - Hachaualm - Maurachalm

 

Geniet van uw vakantie op het zonneterras met ligstoelen of in een van traditionele tavernes .

Ideaal voor het hele gezin - met speeltuin.

Ligging: aan de Ghost Mountain, in het eerste treinstation en aan de ingang

van het geestendorp.

Web: www.gernkogelalm.at

 

 

 

 

Kreistenalm

 

Geniet van het panoramische uitzicht op het zonneterras of in de traditionele

tavernes, met een speeltuin voor kinderen. Locatie: bij het bergstation GernkogelI.

Web: www.kreistenalm.at

 

 

 

Obergassalm

 

Rustieke hut bij het bergstation - voor iedereen op loopafstand.

 

 

Oberforsthofalm

Geniet van het prachtige inrichting, spectaculair uitzicht en lekkere eten aan betaalbare prijzen.

 

Dierentuinen

 

Zin in een dagje naar de dierentuin?

 

We geven drie tips vooren daguitstap met de ganse familie voor groot en klein in de dierentuinen van Salzburg en omgeving:

 

Wild & Freizeitpark Ferleiten, Zoo Salzburg en Gut Aiderbichl

 

 

1) WILD & FREIZEITPARK FERLEITEN

 

Het Wild- en Recreatiepark Ferleiten bevindt zich vlak naast het tolplein van de Grossglocknerstrasse

 

Een romantische en waarschijnlijk de mooiste vallei van Oostenrijk aan het begin van het Käfertales, het uitgangspunt van vele mooie wandelingen midden in het hart van het Nationaalpark Hohe Tauern in Salzburgerland.

 

Het park biedt een wildpark met ongeveer 200 dieren die in de Alpen leven. Het bezoek kan ongeveer een uur duren.

 

Voor spel en plezier is er een tuin van ongeveer 20.000 m² met verschillende attracties, ouders kunnen hun kinderen in de gaten houden vanaf het terras van het restaurant.

 

 

2) ZOO SALZBURG

De dierentuin van Salzburg is gelegen aan de Hellbrunnerberg in een 14 hectare groot park. Ongeveer 800 dieren (140 soorten) zijn er te bekijken.

 

Verschillende attracties zijn te vinden tijdens de rondgang in de Zoo,zoals het berenhuis, tropenhuis, Alpakahuis, Zuidamerikahuis, Neushoornhuis en het Vogelpark.

 

Het zelfbedienings restaurant “Mahlzeit im Zoo” biedt typische Oostenrijkse maaltijden aan in het buitenterras.

 

Ook honden zijn hier welkom (wel aangelijnd).

 

 

3) GUT AIDERBICHL

(Henndorf am Wallersee )

 

De kleineren onder ons (maar ook de grotere) zullen hier veel plezier aan beleven. 100 ha weideland waar grote en kleine dieren leven die gered werden van hun trieste lot.

 

Gut Aiderbichl is een soort dierenasiel, dieren die geen toekomst meer hadden zijn hier ondergebracht.

 

Het landgoed bestaat uit een hoofdstal waar hoofdzakelijk paarden zijn ondergebracht. Over het ganse landgoed zijn verschillende weiden met stallen waar verschillende dieren leven zoals runderen, schapen, pony´s, ezels, lama´s, hazen, kippen, eenden, ganzen en nog veel meer…

 

Nu kunnen ze een zorgeloos leven bekomen op Gut Aiderbichl.

 

 

En vooral....overal gezellig en lekker eten aan betaalbare,

 

eerlijke prijzen.

 

Aanraders

Oberforsthofalm, Alpendorf

Mexxi, Mexicaans, Sankt Johann

Chinees restaurant, Sankt Johann

Steakhouse, Sankt Johann

Kreistenalm, Alpendorf